Open Atelier " Creative Space"Open atelier “Creative Space”.

Het leek mij heerlijk om samen te komen met mensen die, net als ik, beeldend werken willen gebruiken om te genieten, te (her)ontdekken, te spelen, te spiegelen en om jezelf te ontwikkelen. Het kan een plek  zijn waar je contact kunt maken met je creativiteit en deze vrij kunt laten stromen. Een plek waar je aandacht mag hebben voor jouw innerlijke en creatieve ruimte. Om van daaruit plezier te hebben, ontspanning te ervaren en letterlijk ruimte te maken voor jezelf.  

Het samenzijn met elkaar in een groep kan deze processen inspireren en verstevigen.

Schilderen en beeldend werken zijn voor mij als een soort levensadem.
Met de start van mijn eigen bedrijf in september 2016 heb ik besloten deze levensadem nog veel meer ruimte te geven. Steeds meer geef ik uiting aan processen die zich in mij en door mij heen bewegen, o.a. middels het schilderen en beeldend werken. Dit doet mij ontzettend goed en ik wil al mijn vaardigheden en ervaringen op beeldend vlak graag delen met anderen.

Voor wie:
Voor een ieder die graag schildert en/of beeldend werkt en hier meer ruimte voor wil creëren. Voor een ieder die het beeldend werken wil gebruiken als ontdekkings- en bewustwordingsproces en het prettig vindt hier af en toe wat begeleiding bij te krijgen.

Waar:
De Blauwe Reiger, centrum voor creatieve ondernemers op De Steiger 77 in Almere-Haven.

Wanneer:
Op woensdagochtend (vrouwen) van 9/9.15 uur tot 12.00 uur , op maandagavond (vrouwen) van 19.00 tot 22.00 uur en 1x per maand vrijdagochtend (mannen en vrouwen) van 9.00-12.00 uur.
In 2020 zijn dit de volgende data: 

maandagen: 13-01, 27-01, 10-02, 24-02, 09-03, 23-03, 06-04, 20-04, 04-05, 18-05, 15-06, 29-06, 13-07
woensdagen: 08-01, 22-01, 05-02, 19-02, 04-03, 18-03, 01-04, 15-04, 29-04, 13-05, 27-05, 10-06, 24-06, 08-07
vrijdagen: 24-01, 28-02, 27-3, 24-04, 29-05, 26-06

Kosten en materiaal:

€ 19,- per keer ( incl. koffie en thee) Dit bedrag is incl. materiaalkosten. Er zijn veel materialen aanwezig die je kunt gebruiken, je mag uiteraard ook zelf spullen meenemen. Als je wilt werken op een doek schaf je dit zelf aan.

Strippenkaart: 
Een losse keer komen naar het atelier kost €19,- Je kunt ook een strippenkaart aanschaffen. Er zijn twee mogelijkheden: 5 strippen: €90,- ( 5 euro korting)
10 strippen: €180,- (10 euro korting). Bedragen zijn inclusief materiaal.

Hoe ziet de ochtend/avond er uit? 
Het open atelier gaat door bij minimaal 2 deelnemers. We starten altijd gezamenlijk met een  beeldende afstemming/meditatie, door mij begeleid (10/15 min). Hiervoor maak ik o.a. gebruik van de 10 oervormen, ademhalings- en krastechnieken en sensorisch materiaal. Daarna kan ieder zijn eigen weg gaan.

Mijn begeleiding is afgestemd op wat jij prettig vindt. Sommige mensen vinden het fijn om regelmatig te overleggen en/of te sparren, anderen hebben maar weinig nodig. Je mag precies aangeven wat goed voelt voor jou. We sluiten ook weer gezamenlijk af, als je wilt mag je kort iets delen, maar dit is uiteraard niet verplicht.

Ter inspiratie, de diverse mogelijkheden: 
  • Allerlei technieken op plat vlak (pastelkrijt, oliepastelkrijt, potlood, houtskool, enz.) -  Allerlei schildertechnieken op papier of doek (aquarel, acryl, acrylinkt, olieverf (op waterbasis), enz.)
  • acrylic pouring (gieten met acrylverf(mengsels)
  • Werken met natuurlijke verf en materialen (ei-tempera, bisters (walnoteninkt) , veren, bladeren, speksteen, enz)
  • Encaustic art, schilderen met was (met strijkbout of bakjes was)
  • Keramiek of boetseren
  • Mixed media-technieken (gelli-plate, stempelen, collage)
  • Vilten
En uiteraard kun je al deze technieken met elkaar combineren en verwerken in jouw persoonlijk beeldend werk.

Ervaringen van een deelneemster: 
"Het atelier is zeer sfeervol en uitnodigend, ook door jouw open houding en dat we alles mogen gebruiken wat er staat. Het is heerlijk om met een meditatie te beginnen en altijd verrassend, omdat we van tevoren niet weten wat voor soort meditatie jij aanbied. Ook dat de groep klein is ervaar ik als zeer prettig. Je laat ons de vrijheid om helemaal uit te proberen met allerlei soorten materialen. Wanneer ik het gevoel heb vast te lopen bied jij ondersteuning en kan ik weer verder. De gevoelens/gedachten die ik tegenkom in dit creatief proces mogen er zijn en door deze te delen kan ik weer verder. De herkenning hierbij door mede deelnemers helpt om dit in mezelf te aanvaarden en verder te kunnen. Het is ook heerlijk om met iets nieuws te mogen beginnen terwijl het vorige nog niet af is. Te merken dat na een tijdje dan toch weer een nieuwe stroom op gang komt om het vorige af te maken. Ook de afsluiting aan het einde van iedere bijeenkomst om naar elkaars creaties te kijken en daar een reactie op te krijgen is prettig. Dit zorgt voor een ruimere kijk en geeft ook weer nieuwe ideeën. Ook dat ik thuis weer meer creatief bezig ben vind ik heel fijn".


Een keertje proberen of aanmelden?
Heb je interesse in het open atelier dan kun je een keer gratis komen uitproberen.
Je kunt je hiervoor aanmelden door een mailtje te sturen naar suzan@expressie-gewaarzijn.nl. 
Wil je een keer proberen? Maak dan gebruik van de onderstaande 1x Gratis deelname bon en bestel deze via het winkelmandjes systeem.