Als klein meisje had ik al een passie voor creëren. Schilderen, knutselen, vouwen, muziek maken, dansen, ik vond het allemaal heerlijk om te doen. Ik was heel gevoelig en vaak ook bang. Probeerde me zo goed mogelijk staande te houden in een wereld die voor mij soms overweldigend was en die ik lang niet altijd begreep. Een van de dingen die ik heel goed kon was naar andere mensen luisteren en me in hen verplaatsen. Mijn inlevings- en invoelingsvermogen was groot, waardoor het niet vreemd was dat ik uiteindelijk de opleiding creatieve therapie ging doen. Een combinatie van beeldend werken en er voor mensen kunnen zijn, het leek me super. Jarenlang was ik werkzaam als therapeut en nog steeds doe ik dit met heel veel plezier. Ik leerde ontzettend veel en hielp talloze kinderen en jongeren, maar toch... Ik mistte iets, ik was vaak afgeleid door alles om mij heen en voelde me regelmatig afhankelijk van anderen, van de buitenwereld. Ik voelde me soms zelfs depressief en leeg en ik voelde dat wat ik deed niet helemaal compleet was.
Photo
Toen ik een paar jaar geleden me weer ongelukkig en uit balans voelde, ontving ik een langdurige coachingssessie speciaal gericht op mijn hooggevoeligheid. De coach benadrukte hoe belangrijk het was om echt dat te doen waar je hart naar verlangt en te stoppen met het constant aanpassen aan de buitenwereld. Hij stelde mij de vraag: “Wat vind jij nu eigenlijk het allerleukst om te doen, waar voel je je het lekkerst bij?” en "Wat deed je als kind het allerliefst?" Mijn antwoord was kort en duidelijk: “Zelf creëren, zelf schilderen.” Ik realiseerde me na deze sessie, heel diep, dat ik onvoldoende gehoor en ruimte had gegeven aan de creatieve energie die ik in mij draag. Dat ik er heel goed in was vooral aandacht te geven aan anderen en dat ik er ook heel goed in was geworden mijn creatieve energie te negeren en te blokkeren. Ik besloot bewust meer ruimte  te gaan maken voor deze creatieve stroom en ging op zoek naar materialen en werkvormen die echt bij mij pasten. Samen met mijn man maakte ik een plek in onze schuur, waar ik kon schilderen en creëren en langzaam kreeg mijn kunstenaarschap steeds meer vorm. In september 2016 startte ik geheel als zelfstandige met mijn eigen praktijk voor beeldende therapie waardoor ik nog meer vrijheid kreeg om precies vorm te geven wat ik wilde. Vanaf januari 2018 kon ik een prachtig atelier en praktijkruimte huren en hiermee kon ik mijn verlangen nog meer de ruimte geven.
Foto
Ik noem mijzelf een mixed media soul artist. Ik houd van het werken met diverse materialen (mixed media) vaak in verschillende lagen over elkaar heen. Elk materiaal heeft zijn eigen eigenschappen en straalt zijn eigen sfeer uit. De combinaties die ik hiermee kan maken zijn voor mij eindeloos inspirerend. Ik probeer in mijn schilderijen en creaties de essentie (the soul) te pakken en vorm te geven. Daarnaast wordt mijn ziel zichtbaar in alles wat ik creëer. Eigenlijk weet ik nooit vantevoren wat ik ga schilderen, het ontstaat. Ik stap in een soort flow waarin beelden en vormen ontstaan zonder dat ik dat bewust stuur. In al mijn schilderijen ontstaat zo een verhaal en een betekenis. Dit verhaal en proces laat ik graag zien in de films die ik maak. Regelmatig schrijf ik ook een tekst of een gedicht bij mijn schilderijen. 
Van het schilderen en creëren gaat mijn levensenergie gigantisch stromen. 
Foto

Ik ga op avontuur met mijn kwast of mijn handen op een doek. Ik houd van kleuren die zich onbedoeld mengen, een beeld wat ontstaat, wat verrast, wat me zoveel verteld, wat me spiegelt en wat me antwoorden geeft op vragen die ik niet eens wist, dat ik ze had. Ik heb een grote verbinding met de natuur en deze is voor mij altijd een bron van inspiratie en rust. De vlinder komt in mijn schilderijen regelmatig naar voren. De diversiteit, de verschillende soorten (dag-en nachtvlinders) en de kleuren hebben een grote aantrekkingskracht op mij. Ik vind het heerlijk om ze te verbeelden. Ook het schilderen van vrouwen vind ik heel bijzonder om te doen. Het heeft mij geholpen mijn eigen innerlijke kracht en vrouwelijkheid te omarmen. 

Alles wat ik zelf heb ontdekt, deel ik dolgraag met anderen, zowel in mijn workshops, retraites en in het open atelier als in mijn therapieën. 

Ik nodig je heel graag uit een kijkje te nemen in mijn galerie en/of heerlijk mee te komen schilderen en creëren in het open atelier en/of een van mijn workshops of retraites.